Logga in  |  Registrera

Turistbyrå i Örnsköldsvik

Ägare: Örnsköldsvik.org
Sedan en tid tillbaka är Örnsköldsviks Turistbyrå stängd till fördel för ett antal informationspunkter. Dessa är obemannade och all information du kan hitta på dessa hittar du också online. 

För en god förteckning av turistinformation finns en stor del av allt du behöver veta online. Örnsköldsvik.org är en sammanställning över restauranger, boende och upplevelser i Örnsköldsvik. Här kan du hitta restauranger, lämna dina egna omdömen i form av kommentarer eller betyg, få hjälp att välja rätt upplevelse och mycket mer.

För turisten i Örnsköldsvik
Örnsköldsvik har mycket att erbjuda, särskilt för den med ett naturintresse. Örnsköldsvik och Höga Kusten är välkänt för en fantastisk skärgård, där kommunen investerat i tillgänglighet. Du kan hitta båtar ut till bland annat Ulvön, ett av Örnsköldsviks större besöksmål. Du hittar också vandringsleder, Skulebergets nationalpark och mycket mer.

Det mest besökta turistmålet i Örnsköldsvik är Naturkompaniets Outlet i Överhörnäs som tar emot mer än 100.000 besökare per år. Outleten finns på samma plats där Fjällräven (samma företag) en gång startade och fortfarande designar sina kläder och väskor. 

Inne i Örnsköldsviks centrum finns restauranger och något som är väl värt ett besökt men kanske lite okänt, Hans Hedberg Museum, beläget inne i kontorskomplexet Arken. Konstnären Hans Hedberg som arbetat med bland anda Picasso, kom ursprungligen från Örnsköldsvik.