Forts – En 2D realtidsstrategi

Hem » Datorer » Mjukvara » Spel » Forts – En 2D realtidsstrategi

Forts är ett realtidsstrategispel som utvecklats och publicerats av EarthWork Games, ett australiensiskt spelstudio. Spelet släpptes den 19 april 2017 och har sedan dess fått positiva recensioner. Det är ett 2D-spel där spelaren bygger upp sin bas, försvarar den och försöker förstöra motståndarens reaktor med hjälp av vapen som man kan låsa upp genom teknologiträd.

Forts utveckling startade redan i mars 2003 och byggde ursprungligen på brobyggarspel. Men spelet utvecklades med tiden och blev till slut ett realtidsstrategispel med fokus på basbyggande och försvar.

Spelet har fyra olika spellägen: kampanj, skärmytsling, multiplayer och sandbox. I kampanjläget ingår en tutorial och 28 träningsuppdrag där man följer tre supermakter som slåss mot varandra för de sista resurserna på planeten. I multiplayerläget kan man spela tillsammans med andra spelare och även delta i rankade matcher. I sandbox-läget kan man experimentera med olika kartor utan AI eller andra spelare.

Forts innehåller olika typer av vapen, inklusive missiler, lasrar, kanoner, kulsprutor och mörtpjäser. Det finns även olika försvarssystem som man kan bygga, som till exempel sandväskor och metalförstärkningar. Spelets mål är att förstöra motståndarens reaktor, vilket kan göras genom att direktattackera den eller genom att förstöra stödstrukturen runt den.

Forts multiplayerläge kan ta upp till åtta spelare per lobby och man kan välja att spela antingen i team deathmatch eller team co-op. Det finns också runt 70 kartor som kommer med spelet och hundratals fler som skapats av spelare från samhället.

Forts har fått mycket positiv respons från spelare och recensenter sedan det släpptes. CG Magazine och Kotaku har recenserat spelet och jämfört dess gameplay med Worms-serien.

Forts har också fått en stor och dedikerad gemenskap av spelare som har organiserat egna turneringar, som speltillverkaren själv ofta stöttar. Dessa turneringar kan variera i storlek och format, men spelare från hela världen tävlar för att vinna ära och priser. Spelet har också trevliga in-game-badger som belöning till vinnarna.

Forts har visat sig vara ett populärt och välutvecklat realtidsstrategispel som har mycket att erbjuda både för nya och erfarna spelare.