Filmstaden Heron City

Filmstaden Heron City är en imponerande biografanläggning som är belägen i Kungens kurva i Huddinge kommun, sydväst om Stockholm. Biografen är den största i Sverige och har arton salonger med totalt 4 166 platser, vilket gör den till en populär destination för filmälskare. Biografen ägs och drivs av Filmstaden, som ägs av det amerikanska företaget AMC Theatres.

Anläggningen byggdes år 2001 samtidigt med Heron City, som är en stor nöjesanläggning som inkluderar kasino, bowling, biografer och restauranger. Heron City var den första i raden av biografsatsningar i Sverige och var från början drivet av det amerikanska företaget AMC Entertainment International inc. Efter två år sålde dock AMC biografsalongerna till Filmstaden AB, som bytte namnet till ”Filmstaden Heron City”. År 2017 köpte AMC upp ägaren till Filmstaden, Nordic Cinema Group, vilket innebär att biografen återigen ägs av AMC Theatres.

Heron City är en imponerande anläggning på 46 000 m², som ritades 1998 av Claes Dahlgren arkitektkontor och öppnade i februari 2001. Huvudattraktionen i Heron City är biografsalongerna, som är Nordens största multibiograf. Bland övriga hyresgäster finns O’Learys, ett nöjescentrum med 20 bowlingbanor, träningskedjan SATS samt restauranger med internationell matsedel.

Biografsalongerna på Filmstaden Heron City har modern teknik och utrustning som ger en förstklassig filmupplevelse. Salongerna har högkvalitativt ljud och bild och två av salongerna har 500 platser vardera. Biografen erbjuder också en rad olika upplevelser, från de senaste filmerna i olika genrer till specialvisningar, filmfestivaler och evenemang.

Utöver biografsalongerna erbjuder Heron City också andra nöjesalternativ, inklusive bowling och en mängd restauranger och butiker. Det är en destination som lockar både stockholmare och turister från hela världen.

Sammanfattningsvis är Filmstaden Heron City en imponerande biografanläggning som är en populär destination för filmälskare och nöjeslystna besökare. Med arton salonger och modern teknik erbjuder biografen en förstklassig filmupplevelse, och tillsammans med andra nöjesalternativ och restauranger skapar Heron City en komplett upplevelse.