Modo Hockey

Hem » Nöjen » Sport » Ishockey » Modo Hockey

Modo Hockey, officiellt Modo Hockeyförening, är en av Sveriges mest anrika ishockeyklubbar och är baserad i Örnsköldsvik. Sedan grundandet 1921 har Modo Hockey varit en symbol för den norrländska ishockeykulturen och har genom åren fostrat många svenska och internationella stjärnor. Klubben har blivit känd för sin starka ungdomsverksamhet och sin förmåga att utveckla talanger som gått vidare till att bli framstående spelare både i Sverige och utomlands.

Hemmaarenan för Modo Hockey är Fjällräven Center, invigd 2006, som rymmer upp till 7 350 åskådare. Den klassiska klubbdräkten är röd med vita och blå detaljer, vilket ger ett distinkt och lättigenkännligt utseende på isen.

Under sin historia har Modo Hockey haft flera framstående spelare i sina led. Bland dessa kan nämnas Peter Forsberg, Markus Näslund, bröderna Daniel och Henrik Sedin, samt Victor Olofsson och Victor Hedman. Klubben har också haft framgångsrika tränare, såsom Per Bäckman, Harald Lückner och Kent Forsberg.

Modo Hockey har vunnit två SM-guld, 1979 och 2007, samt flera andra medaljer genom åren. Klubben har också deltagit i det europeiska cupspel, vilket innebär att man konkurrerat mot några av de bästa lagen på kontinenten.

Den starka ungdomsverksamheten hos Modo Hockey har länge varit en källa till stolthet och framgång för klubben. Genom att fokusera på att utveckla lokala talanger och erbjuda goda utbildningsmöjligheter har klubben kunnat fostra många spelare som senare har gått vidare till att spela på högsta nivå.

Framtiden för Modo Hockey ser ljus ut, med en stabil grund att bygga på och en ungdomsverksamhet som fortsätter att producera talanger för såväl den svenska som internationella ishockeyvärlden. Klubben strävar efter att etablera sig som en ständig utmanare i den svenska hockeyligan, SHL, och att på sikt återigen vara med och slåss om SM-guld och europeiska titlar.

Modo Hockey representerar en stolt svensk ishockeytradition och en stark lokal förankring. Genom att fortsätta satsa på ungdomar, talangutveckling och en attraktiv spelstil siktar klubben på att stärka sin position i svensk ishockey och locka allt fler fans och supportrar från hela landet och även internationellt.