Hotell i Västervik

Boende längs den svenska östkusten

Västervik, beläget på Sveriges östkust i Småland, är en av landets mest natursköna och charmiga kuststäder. Med sina djupa vikar, skärgård och historiska stadskärna har Västervik blivit en populär turistdestination. Här följer en översikt över några av de mest framstående hotellen i Västervik, för att göra din vistelse minnesvärd.

1. Slottsholmen

Nära centrum av Västervik, finner man detta moderna hotell som ägs av den kända artisten Björn Ulvaeus. Slottsholmen erbjuder utsikt över vattnet, modern arkitektur och rum som kombinerar lyx med komfort. Hotellets restaurang serverar rätter av hög kvalitet, inspirerade av den lokala skärgårdens råvaror.

2. Best Western Plus Västerviks Stadshotell

Ett traditionellt hotell mitt i hjärtat av Västervik. Med sin klassiska fasad och inredning erbjuder det en touch av gammal charm. Hotellets spa-avdelning är en skön reträtt efter en dag av utforskande, och dess restaurang serverar både traditionella svenska rätter och internationella favoriter.

3. Gränsö Slott Hotel & Spa

Beläget på en halvö strax utanför Västervik, är detta lyxiga hotell en perfekt plats för avkoppling. Omringat av natur, har hotellet en lugn atmosfär och erbjuder ett förstklassigt spa, en inomhuspool och en gourmetrestaurang. Rummen är rymliga och smakfullt inredda, många med utsikt över vattnet.

4. Lysingsbadet

För de som föredrar ett mer avslappnat boende nära naturen, erbjuder Lysingsbadet både stugor och campingplatser. Det är en populär plats för familjer, med massor av aktiviteter för barnen, inklusive lekparker och badplatser.

5. Fängelset Hotell & Konferens

För en unik upplevelse, varför inte prova detta hotell som tidigare var ett fängelse? Byggnaden har varsamt renoverats och omvandlats till ett modernt hotell, men behåller mycket av sin historiska karaktär. Gästerna kan välja mellan olika celler (numera rum) för en natt bakom ”gallren”.

Sammanfattning

Västervik erbjuder en mångfald av boendealternativ, från lyxiga slott till naturnära campingplatser. Oavsett ditt val kommer stadens naturskönhet och kulturarv att ge dig en oförglömlig upplevelse.


Planera din nästa resa till Västervik och upptäck allt denna underbara kuststad har att erbjuda.