Flygbolag

Flygbolag, eller airlines på engelska, finns över hela världen och är avgörande för den globala transportindustrin. Flygbolagen erbjuder passagerar- och frakttransporter till olika destinationer runt om i världen. De varierar i storlek, tjänster, priser och företagskultur. Här är en översikt över några av de största och mest kända flygbolagen i världen.

American Airlines


American Airlines, som grundades 1926, är det största flygbolaget i världen när det gäller omsättning, passagerarantal och antal destinationer. De har sitt huvudkontor i Fort Worth, Texas, och driver cirka 6 700 flygningar per dag till över 350 destinationer över hela världen.

Delta Airlines


Delta Airlines är ett amerikanskt flygbolag som grundades 1924 och har sitt huvudkontor i Atlanta, Georgia. De är en av de största flygbolagen i världen och erbjuder flygningar till över 300 destinationer i mer än 50 länder. Delta är också medlem i SkyTeam-alliansen.

United Airlines


United Airlines, som grundades 1926, är ett amerikanskt flygbolag som har sitt huvudkontor i Chicago, Illinois. De är en av de största flygbolagen i världen och har ett omfattande nätverk av flygningar i USA och internationellt.

Emirates


Emirates, som grundades 1985 och har sitt huvudkontor i Dubai, Förenade Arabemiraten, är ett av de största flygbolagen i Mellanöstern. De är kända för sin lyxiga service och sitt omfattande nätverk av flygningar till över 150 destinationer runt om i världen.

Qatar Airways


Qatar Airways är det nationella flygbolaget i Qatar och har sitt huvudkontor i Doha. De är en av de snabbast växande flygbolagen i världen och erbjuder flygningar till över 160 destinationer i hela världen. Qatar Airways är också känt för sin högkvalitativa service och sin moderna flygplansflotta.

British Airways


British Airways, som grundades 1974 och har sitt huvudkontor i London, är Storbritanniens största flygbolag. De har ett omfattande nätverk av flygningar till över 180 destinationer runt om i världen och är kända för sin högkvalitativa service och sin moderna flygplansflotta.

Lufthansa


Lufthansa är Tysklands nationella flygbolag och grundades 1953. De är ett av de största flygbolagen i Europa och erbjuder flygningar till över 200 destinationer i mer än 80 länder. Lufthansa är också medlem i Star Alliance, en av världens största flygbolagsallianser.

Air France-KLM


Air France-KLM är ett fransk-nederländskt flygbolag som bildades genom en fusion mellan Air France och KLM Royal Dutch Airlines år 2004. De är medlemmar i SkyTeam-alliansen och erbjuder flygningar till över 300 destinationer i mer än 100 länder. Air France-KLM är också känt för sin högkvalitativa service och sina moderna flygplansflottor.

Cathay Pacific


Cathay Pacific är Hongkongs nationella flygbolag och grundades 1946. De är känt för sin högkvalitativa service och sin moderna flygplansflotta, samt för sina flygningar till över 200 destinationer runt om i världen. Cathay Pacific är också medlem i Oneworld-alliansen.

Singapore Airlines


Singapore Airlines är Singapores nationella flygbolag och grundades 1972. De är kända för sin lyxiga service och sin moderna flygplansflotta, samt för sina flygningar till över 60 destinationer runt om i världen. Singapore Airlines är också medlem i Star Alliance.

Det här är bara några av de största och mest kända flygbolagen i världen. Andra betydande flygbolag inkluderar bland annat Air China, ANA All Nippon Airways, Qantas, Thai Airways och Turkish Airlines. Varje flygbolag har sin egen unika företagskultur, strategi och service, och valet av flygbolag beror o