Utbildningar i Webdesign

Hem » Utbildning » Utbildningar i Webdesign

Var kan jag hitta utbildningar i webdesign? Vi har samlat en ordentlig lista:

Folkuniversitetet

Folkuniversitetet är ett lärosäte som erbjuder kurser och utbildningar inom olika ämnesområden, bland annat data och IT. Inom området webbdesign har de ett brett kursutbud som rör allt från nybörjarkurser till diplomutbildningar. Kurserna kan variera i tempo och intensitet så att det finns något för alla nivåer och behov.

En av kursen som erbjuds är WordPress grund där du lär dig att skapa webbsidor i WordPress. Kursen pågår i två dagar och är i Göteborg. Det finns också möjlighet att lära sig starta en webbshop på distans. Kursen pågår i två dagar och innehåller allt du behöver veta för att komma igång med din egen webbshop.

Det finns också en kurs i webbdesign där du lär dig att göra din egen hemsida. Kursen pågår i åtta veckor och är på distans. Du lär dig allt från grunderna i webbdesign till hur du kan göra din egen hemsida.

Folkuniversitetet erbjuder också kurser i programmering, som till exempel en kurs i Javascript som pågår i tio veckor och är på distans. Där lär du dig grunderna i Javascript och hur man programmerar med språket.

Filtrera kurserna efter ort och plats, veckodag och tider så att du kan hitta en kurs som passar dig. Oavsett om du är nybörjare eller har erfarenhet inom webbdesign och programmering så finns det en kurs på Foluniversitetet som passar dig.

Distansutbildningar

Webbdesign är en kreativ och spännande bransch som allt fler väljer att studera. För den som vill lära sig mer om webbdesign finns det en mängd olika distansutbildningar att välja mellan. Här nedanför har vi samlat några av de mest intressanta alternativen för den som vill utbilda sig inom webbdesign på distans.

UX-design på distans
UX är ett område som fortsätter att växa kraftigt, och det är inte konstigt. UX är nämligen det vi behöver för att skapa användarvänliga och effektiva webbplatser. Denna kurs från Nordic Tech Institute lär dig allt du behöver veta om UX-design på distans. Kursen är på 20 timmar och kostar 7 495 SEK.

IT-pedagog – Distans
IT-pedagogutbildningen på Tärna Folkhögskola är en ettårig heltidsutbildning på distans med 10 träffar på skolan. Kursen förbereder dig för ett jobb som lärare inom IT, vilket kan vara en utmärkt karriärväg för den som vill kombinera teknik och undervisning. Utbildningen är på distans och kostar 0 SEK.

Tillgänglighet för webb- och apputveckling
Vikten av digital tillgänglighet har blivit tydligare och tydligare. Att utbilda dig inom tillgänglighet för webb- och apputveckling kommer att göra dig eftertraktad på arbetsmarknaden. Kursen är en YH-utbildning på distans som pågår under 12 veckor och kostar 0 SEK.

Webbutveckling 1
I kursen Webbutveckling 1 lär du dig att utveckla webbsidor där det huvudsakliga innehållet är standarderna för html och css samt att använda vanliga verktyg för att publicera webbsidor. Kursen är på distans och erbjuds av Åsö Vuxengymnasium.

Webbprogrammerare
Webbprogrammerareutbildningen på Linnéuniversitetet är en grundnivåutbildning som ger dig kunskaper i webbprogrammering. Utbildningen är på distans och är kostnadsfri.

UI- & UX-design från grunden
UI- och UX-design är två viktiga områden inom webbdesign som handlar om användarupplevelse och gränssnittsdesign. Kursen från Beetroot Academy lär dig allt du behöver veta för att arbeta som UI- eller UX-designer. Kursen är på distans och pågår under 16 veckor. Kostnaden är 23 960 SEK.

Javascriptutvecklare
Javascript är ett av de mest använda programmeringsspråken för modern webbutveckling. Som Javascriptutvecklare är du en utvecklare som är eftertraktad på arbetsmarknaden. Kursen från Folkuniversitetet Väst är en tvåårig YH-utbildning på distans. Kursen är gratis.