Super Auto Pets

Hem » Datorer » Mjukvara » Spel » Datorspel » Super Auto Pets

Super Auto Pets är en ”auto battler” skapat av Team Wood Games och publicerat på Steam, där spelaren väljer husdjur med speciella förmågor att kämpa mot andra användare. Spelet har blivit mycket populärt sedan populära streamers som Ludwig och Northernlion har spelat spelet och visat det för sin publik. I februari 2022 blev spelet tillgängligt på iOS och Android.

Gameplay

Spelet består av flera omgångar med två faser, förberedelsespasen och slagfasen.

Under förberedelsesfasen hanterar spelaren sitt team innan de går in i slagfasen genom att köpa nya husdjur, göra husdjur starkare genom att mata dem och öka deras nivå, samt ändra positionen på husdjuret i laget.

Slagfasen börjar efter att spelaren har avslutat förberedelsesfasen. I denna fas strider husdjuren automatiskt mot varandra utan spelarkontroll, och husdjuret på den högra platsen i spelarlaget kämpar med husdjuret på den vänstra platsen i motståndarlaget. När ett av husdjuren svimmar, tar husdjuret på nästa plats den platsen som det tidigare avsvimmade husdjuret hade, tills ett (eller båda) av lagen inte har några husdjur kvar, varvid slaget resulterar i en vinst, förlust eller oavgjort. Om spelaren vinner får de en trofé. Om de förlorar förlorar de en livspoäng (antalet troféer förblir detsamma). Om resultatet blir oavgjort förblir deras livspoäng och troféer oförändrade. Spelaren vinner spelet när de samlar in alla 10 troféer.

Vartannat slag går spelarna upp en nivå, vilket ger dem tillgång till fler husdjur och mat, som vanligtvis är bättre än de tidigare husdjuren och maten. Spelare börjar på nivå 1 och avancerar till nivå 6, där de inte längre avancerar i nivåer.

Spelare kan strida mot antingen andra spelares husdjur eller AI-genererade lag. Alla slag utförs asynkront.

Versus Mode

Förutom det vanliga spelläget ovan finns också Versus-läge tillgängligt. I det här läget kan spelare skapa eller ansluta sig till rum och möta varandra exklusivt. Rumsskaparen kan ställa in vilken pack rummet kommer att använda och vissa regler, såsom hur mycket tid varje spelare har på sig att slutföra sin förberedelsefas eller vilken bestraffning som gäller för förlusten (hur många livspoäng som förloras).

Packs

Det finns fem packs att välja mellan, varav den första är Turtle Pack, med originalhusdjuren i spelet. Sedan följer Puppy Pack, Star Pack, Golden Pack och Weekly Pack. Dessutom kan spelare skapa sina egna packs, kallade Custom Packs, med valfri kombination av husdjur och mat från de olika packen.

Super Auto Pets är ett mycket populärt spel med enkel men beroendeframkallande spelupplevelse. Med sin söta grafik och varierande spelregler är det ett spel som passar både barn och vuxna.