Dermalogica

Dermalogica är ett välkänt varumärke inom hudvårdsindustrin, känt för sitt engagemang i att utveckla innovativa och effektiva hudvårdsprodukter som passar olika hudtyper och bekymmer. Grundat 1986 av Jane Wurwand i Los Angeles, är Dermalogica ett av de första varumärkena som fokuserade på hudhälsa snarare än skönhet.

Varumärket har en filosofi om att hudvård ska vara baserad på vetenskap, inte skönhetsideal. Deras produkter är utvecklade med hjälp av hudterapeuter och dermatologer och är fria från ingredienser som kan irritera huden. Istället innehåller de högkvalitativa ingredienser som ger resultat utan att kompromissa med hudhälsan.

Dermalogica har ett brett sortiment av produkter som riktar sig till olika hudtyper och bekymmer, såsom akne, åldrande, torrhet och känslighet. Deras mest populära produktlinjer inkluderar Age Smart, UltraCalming, Clear Start och Daily Microfoliant.

Age Smart är en produktlinje som är speciellt utformad för att behandla tecken på åldrande, såsom fina linjer, rynkor och förlust av fasthet. UltraCalming är en produktlinje som riktar sig till känslig hud och kan hjälpa till att minska rodnad och irritation. Clear Start är en produktlinje som är utformad för att hjälpa till att förebygga och behandla akne. Daily Microfoliant är en mild, daglig exfolierande produkt som kan hjälpa till att förbättra hudens textur och lyster.

Dermalogica är också känt för sitt engagemang i utbildning och utbildar hudterapeuter runt om i världen genom Dermalogica Skin Expert-programmet. Deras hudterapeuter är utbildade för att analysera huden och rekommendera produkter som är anpassade efter individuella behov.

Jane Wurwand, grundare av Dermalogica

Jane Wurwand, grundaren av Dermalogica, är en kvinna som har inspirerat och banat väg för många inom hudvårdsbranschen. Hon är född och uppvuxen i Storbritannien och började sin karriär inom skönhetsbranschen som ”lördagsflicka” på en frisersalong där hon växte upp. Efter att ha arbetat sig upp till att bli en licensierad instruktör inom hudvård och kosmetik, fick hon möjligheten att lansera Redkens hudvårdsmärke i Sydafrika. Det var här hon träffade sin blivande make, Raymond Wurwand, som sålde utrustning till hudvårdsbranschen.

År 1983 flyttade de till Los Angeles och Jane grundade International Dermal Institute (IDI), där hon började erbjuda $10 hudvårdsutbildningar till kosmetologer. Under denna tid ville Jane utveckla produkter som var fria från vanliga hudirriterande ämnen som lanolin, SD-alkohol, mineralolja, konstgjorda färger och dofter. Detta inspirerades av studenternas önskemål samt av bristen på befintliga produkter som Jane kunde använda på sin egen hud som led av dermatit och kroniskt eksem.

Efter framgången med IDI grundade Jane Dermalogica år 1986 med målet att erbjuda högkvalitativa hudvårdsprodukter som är utvecklade med hänsyn till hudhälsa och vetenskap. Sedan dess har varumärket vuxit till att vara en av de mest kända och respekterade inom hudvårdsbranschen, med en global distribution till över 80 länder.

Jane Wurwand är inte bara en entreprenör utan också en filantrop. År 2011 lanserade hon Financial Independence Through Entrepreneurship (FITE), som samarbetar med Kiva för att ge små lån till kvinnliga entreprenörer i över 68 länder. Genom sitt globala FITE-initiativ har Dermalogica skapat yrkesutbildningsprogram och gett ut mer än 75 000 lån till kvinnor för att starta eller utveckla sitt företag. Wurwand är också engagerad i olika filantropiska organisationer, bland annat Clinton Global Initiative och UN Foundation.

Hon har blivit erkänd för sitt arbete inom hudvårdsbranschen och för sitt engagemang i att hjälpa kvinnor att uppnå finansiell självständighet. Hon har mottagit flera utmärkelser, inklusive CEO/Business Owner of the Year av Los Angeles Business Journal och Legend of Beauty Award av Beauty Industry West. Hon har också varit medlem i The Presidential Ambassadors for Global Entrepreneurship (PAGE), som är en samarbete mellan amerikanska entreprenörer, Vita Huset, Department of Commerce och interagency partners.

Dermalogica Intensive Moisture Balance 100 ml

Dermalogica Intensive Moisture Balance 100 ml är en av Dermalogicas mest populära produkter. Denna creme är speciellt framtagen för att ge en riktigt torr hud fukt, näring och återställa lipidbalansen i huden. Den ger också en utmärkt skyddande barriär mot ytterligare fuktförlust och hjälper till att stärka hudbarriären.

Dermalogica Intensive Moisture Balance är en dag- och nattcreme som ger en djup återfuktning av huden och stärker dess skyddsbarriär. Cremen är särskilt utvecklad för att motverka tecken på åldrande såsom fina linjer och ojämn hudstruktur, samtidigt som den ger näring och en mjukgörande effekt på huden.

För att förstärka effekten av Dermalogica Intensive Moisture Balance, kan man blanda några droppar av Dermalogica Skin Hydrating Booster i cremen morgon och kväll för extra fukt. Skin Hydrating Masque kan också användas för att ge en extra fuktboost för riktigt torra hudtyper.

Ingredienserna i Dermalogica Intensive Moisture Balance inkluderar bland annat hyaluronsyra, som hjälper till att binda fukt i huden, och E-vitamin, som skyddar mot fria radikaler och minskar utseendet på fina linjer.

Sammanfattningsvis är Dermalogica Intensive Moisture Balance en utmärkt produkt för de som lider av en riktigt torr hud och behöver en djup återfuktning och näring. Produkten hjälper till att återställa hudens lipidbalans och stärker dess skyddsbarriär, samtidigt som den motverkar tecken på åldrande och ojämn hudstruktur.

Vad är Hudhälsa?

Hudhälsa är en viktig del av vår övergripande hälsa och välbefinnande. Huden är kroppens största organ och det är viktigt att förstå hur den fungerar, vad den behöver och hur vi kan ta hand om den på bästa sätt.

Huden fungerar som en skyddsmantel mot yttre påfrestningar såsom solstrålar, kyla, värme och föroreningar. Samtidigt utsöndrar den många av de gifter som kroppen behöver göra sig av med. Men huden är mer än bara en barriär, den signalerar också hur vår insida mår. Det är därför viktigt att ta hand om både insidan och utsidan för att uppnå optimal hudhälsa.

För att ge huden de bästa förutsättningarna krävs det en helhet. Detta innebär individuellt anpassad hudvård, rätt näring från kosten, regelbundna hudvårdsbehandlingar och en inte allt för stressig vardag. Det är viktigt att se huden som en del av en helhet och förstå hur olika faktorer kan påverka dess hälsa.

Att välja rätt hudvårdsprodukter är viktigt för att uppnå en hälsosam och strålande hud. Det är viktigt att välja produkter som är anpassade efter hudtyp och hudtillstånd. Detta kan inkludera rengöring, återfuktning, skydd mot solen och behandlingar för specifika hudproblem.

Men det är inte bara yttre faktorer som påverkar hudhälsan. En hälsosam kost är också viktigt för en sund hud. En näringsrik kost som inkluderar frukt, grönsaker, fullkorn och protein är viktigt för att ge huden de byggstenar som behövs för att reparera och återuppbygga celler.

Stress är också en viktig faktor att ta hänsyn till. Stress kan orsaka inflammation i kroppen vilket i sin tur kan påverka hudens hälsa. Det är viktigt att hitta sätt att hantera stress på ett hälsosamt sätt, som till exempel yoga, meditation eller andra avkopplande aktiviteter.

Dermalogica och Lipidbalans

Lipider, eller fetter, är biologiskt material som är viktiga för kroppen men kan också orsaka allvarliga sjukdomar om de är i fel mängd eller på fel plats i kroppen. Kolesterol och triglycerider är de mest kända lipiderna, och blodfettsrubbningar kan leda till ökad risk för hjärt-kärlsjukdom. Lipider har en viktig roll i kroppens ämnesomsättning och transporteras av lipoproteiner mellan organen.

Dermalogica, ett hudvårdsmärke, arbetar med att förbättra lipidbalansen i huden, vilket kan påverka hudens hälsa. Lipiderna i hudens barriärskikt, som består av ceramider, kolesterol och fria fettsyror, är viktiga för att hålla huden frisk och skydda mot uttorkning och infektioner. Om lipidbalansen i huden rubbas kan det leda till hudproblem som torrhet, klåda och inflammation.

Lipigon, ett bioteknikföretag, forskar på läkemedel för lipidrelaterade sjukdomar. Deras huvudprojekt, Lipisense, fokuserar på att höja lipoproteinlipasets aktivitet i kroppen genom att förhindra kroppens tillverkning av ANGPTL4, vilket kan vara användbart för personer med höga triglyceridnivåer och andra former av sjukdomar med förhöjda triglyceridnivåer. Deras andra projekt handlar om fettlever och sjukdomen lipodystrofi, där målet är att ge levern möjlighet att bryta ner ett överskott av fett, samt ett tredje projekt som fokuserar på att normalisera främst triglyceridnivåerna i blodet för att minska risken för förfettning av blodkärlen med åderförkalkning som följd.

I slutändan kan forskning på lipider och lipidrelaterade sjukdomar leda till nya behandlingsalternativ för patienter som lider av dessa sjukdomar, och förbättrad lipidbalans kan också bidra till bättre hudhälsa.