Mynewsdesk

Mynewsdesk är ett svenskt företag som grundades 2002 av Peter Ingman, David Wennergren och Kristofer Björkman. Företaget har utvecklat en plattform som gör det möjligt för företag och organisationer att publicera och distribuera pressmeddelanden och annan digital PR. Plattformen gör det också möjligt att mäta och analysera resultatet. Mynewsdesk har idag 150 anställda och kontor i sju europeiska länder.

Mynewsdesk köptes år 2008 av NHST, en norsk mediegrupp som äger affärstidningarna Dagens Naeringsliv och DN.no. Året därpå bytte företaget namn från Newsdesk till Mynewsdesk och lanserade i samband med det webbplatsen mynewsdesk.com. Tidigare ägdes bolaget till viss del av Orkla Media, då bland andra Sveriges Radios ordförande Ove Joanson, Joachim Berner och Jan Friedman satt i styrelsen.

Mynewsdesk har tidigare varit en populär plattform för publicering av pressmeddelanden och digital PR. Men enligt vissa SEO-experter har det blivit mindre lönsamt att använda Mynewsdesk som en kanal för publicering av innehåll på grund av att länkar från sajten har nofollow-attribut och därmed inte ger något SEO-värde. Dessutom har antalet journalister minskat på plattformen och uppmärksamheten från journalister har ersatts av spamsajter som återpublicerar pressmeddelanden.

Mynewsdesk själva hävdar dock att deras plattform kombinerar gedigen expertis inom PR och kommunikation med en plattform i absolut teknisk framkant. De betonar att de är marknadsledande och har utvecklat en plattform som förenklar PR- och kommunikationsarbetet, ökar genomslaget och bygger starka relationer.

Mynewsdesk betonar också sina värderingar, som har tagits fram av alla medarbetare, och som ska prägla allt de gör. Dessa värderingar ska vägleda företaget i deras fortsatta utveckling och bidra till att skapa den framtid de vill ha tillsammans.

Sammanfattningsvis kan man säga att Mynewsdesk är ett företag som erbjuder en plattform för publicering av pressmeddelanden och digital PR. Företaget har haft stor popularitet tidigare men enligt vissa SEO-experter har dess nytta minskat på grund av nofollow-länkar och minskad uppmärksamhet från journalister. Mynewsdesk själva betonar sin marknadsledande position och sin vision att förenkla PR- och kommunikationsarbetet och bygga starka relationer.

Besök sajten…