Breakit – Nyhetssajten som håller koll på det nya näringslivet

Hem » Massmedia » Breakit – Nyhetssajten som håller koll på det nya näringslivet

Breakit är en spännande nyhetssajt som specialiserar sig på att bevaka det nya näringslivet i Sverige. Teknik och innovationer förändrar företagsvärlden i grunden, och Breakit ger snabb och korrekt nyhetsbevakning till alla som vill vara med i denna historiska omvandling. Tillsammans formar vi en ny affärsvärld som värderar nyfikenhet, integritet och empati.

Fokus på det nya näringslivet

Breakit fokuserar på det nya näringslivet, och inte på den äldre affärsvärlden. Grundarna Stefan Lundell och Olle Aronsson arbetade i nästan tjugo år som journalister på Dagens industri, en av Sveriges mest kända affärstidningar. Men i mars 2015 lämnade de tidningen för att starta Breakit, eftersom de insåg att det fanns ett behov av en nyhetskanal som verkligen skulle kunna bevaka de enorma förändringarna som sker i näringslivet under digitaliseringens tidevarv.

Transparens och öppenhet

Från starten har transparens och öppenhet varit viktiga principer för Breakit. Grundarna tror att öppenhet kring sina erfarenheter som entreprenörer kan hjälpa, uppmuntra och inspirera andra. Dessutom är det en effektiv journalistisk teknik för att beskriva komplexa händelser.

På grund av denna inställning har grundarna öppet delat med sig av sin första tid som entreprenörer, hur de fick riskkapital, sina oro och sina nära-döden-upplevelser med Breakit.

Stora utmärkelser

Breakit har fått många utmärkelser för sin journalistik. 2017 utsågs Breakit till ”Årets digitala tidskrift, fackpress” på Tidskriftsgalan i Stockholm. Priset erkände Breakits granskande journalistik som kombinerar det bästa av modern nyhetsrapportering med digital excellens och unik storytelling.

2018 vann Breakit Guldspaden, Sveriges mest prestigefyllda pris för grävande journalistik, i kategorin ”Nytänkare” för sin rapportering om arbetsvillkoren för cykelbud hos Uber Eats och Foodora. Reportrarna gick undercover som leveranschaufförer och streamade live från sina cyklar samtidigt som de fortfarande undersökte saken.

2019 fick Breakits grundare, Olle Aronsson och Stefan Lundell, Sveriges Tidskrifters Stora Pris, vilket erkände deras nyskapande arbete. Juryn beskrev dem som inspirerande förebilder som hade skapat trovärdighet i den bransch de bevakar.

2021 vann Stefan Lundell, medgrundare av Breakit, tillsammans med Deqa Abukar, medgrundare av Bling startups, Stora Journalistpriset i kategorin ”Årets förnyare”. Juryn hyllade deras

arbete med en oväntad allians som vill lösa problemet med att investerarnas pengar stannar i Stockholms innerstad.

Breakits fortsatta resa

Breakit är en snabbt växande nyhetssajt som har 21 anställda och en omsättning på 37 miljoner kronor år 2021. Sajten lockar cirka 250 000 unika besökare varje vecka.

Sajten ägs huvudsakligen av dess grundare, Hypervalley AB, familjerna Persson och Wilkne, tidigare VD Camilla Bergman, nuvarande VD och chefredaktör Jon Mauno Petersson, personal och affärsänglar.

På Breakit är tre värdeord grundläggande för deras journalistik och affärsverksamhet: nyfikenhet, integritet och hjärta. De älskar innovation och kreativitet, tror att hög trovärdighet gentemot användare och partners är avgörande för deras framgång, och anser att passion och empati är lika viktigt som rationalitet.

Breakit är en ovärderlig nyhetskälla för alla som vill hålla sig informerade och vara en del av den snabbt föränderliga affärsvärlden i Sverige. Med sin öppenhet och grävande journalistik fortsätter Breakit att bryta ny mark och sätta nya standarder för framstående affärsrapportering.

Besök Breakit.se

,