SVT Nyhetsbrev

Sveriges Television Aktiebolag (SVT) är ett svenskt massmedieföretag som ansvarar för allmännyttig produktion och utsändning av television i Sverige. Som en del av sin roll som public service-bolag, strävar SVT efter att informera, utbilda och underhålla sin publik genom sitt utbud av program, inklusive nyheter, kultur, fakta, underhållning och sport.

För att hålla sina prenumeranter uppdaterade om det senaste SVT-innehållet, erbjuder SVT en veckouppdatering i form av nyhetsbrev. Prenumeranter kan få tips om nya serier, dokumentärer, filmer, middagstips och annat spännande innehåll som är tillgängligt på SVT Play. Dessutom innehåller nyhetsbrevet information om SVT:s program riktade mot barn och program på olika minoritetsspråk.

För prenumeranter som vill hålla sig uppdaterade om aktuella händelser och nyheter, innehåller nyhetsbrevet också en sektion för nyheter. Prenumeranter kan också välja att få information om politik och klimat genom politik- och klimatbrevet.

För de som är intresserade av lokalnyheter, innehåller nyhetsbrevet även Lokalbrevet: Norrbotten. För de som vill få en sammanfattning av aktuella händelser och debatter kan man välja att prenumerera på SVT Forum.

I sammanhanget av SVT:s uppdrag att slå vakt om programområden som är betydelsefulla för allmänintresset, erbjuder nyhetsbrevet också information om SVT:s program på olika minoritetsspråk, inklusive finska, jiddisch, meänkieli, romani, samiska och teckenspråk.

SVT:s nyhetsbrev erbjuder också information om SVT Recept, Radiohjälpen och Kunskapskanalen. För de som är intresserade av Melodifestivalen och andra musikrelaterade program, finns också information om SVT Kultur.

Som ett public service-bolag, är SVT:s mål att tillhandahålla högkvalitativt och relevant innehåll som bidrar till att främja allmänintresset. Genom sitt nyhetsbrev, kan prenumeranter få en sammanfattning av det senaste SVT-innehållet och hålla sig uppdaterade på aktuella händelser och program som är betydelsefulla för allmänintresset.

Här är en sammanfattning av ämnena som SVT:s nyhetsbrev täcker:

  • SVT Play: tips på nya serier, dokumentärer, filmer och program som finns på SVT Play.
  • SVT Barn: innehåller information om Barnprogram på SVT, inklusive Bolibompa och SVT Barn – i skolan.
  • Nyheter: inkluderar allmänna nyheter och aktuella händelser.
  • Minoritetsspråk: inkluderar nyheter och program på olika minoritetsspråk som finska, jiddisch, meänkieli, romani, samiska och teckenspråk.
  • Övriga: Kunskapskanalen, Radiohjälpen, SVT Recept och Lilla Aktuellt skolas nyhetsbrev (som hänvisas till UR:s Nyhetsbrev).

Utöver dessa ämnen kan prenumeranter också få tips på middagstips och annat spännande SVT-innehåll.