Epoch Times

Hem » Nyheter » Epoch Times

Epoch Times är en tidning och mediebolag med säte i New York. Tidningen är en av de största kinesiskspråkiga nyhetssidorna utanför Kina och har även en engelskspråkig utgåva.

Epoch Times ägare

Epoch Times är en del av Epoch Media Group, som också driver New Tang Dynasty Television.

Epoch Times har kopplingar till den nya religiösa rörelsen Falun Gong och har en politisk inriktning som anses vara långt till höger. Tidningen har visat stöd för Donald Trump och främjar högerpolitiker i Europa. Epoch Times är också starkt kritiska till det kinesiska kommunistpartiet.

Tidningens grundare, John Tang, och flera andra av dess grundare, är kopplade till Falun Gong. Epoch Times grundades 2000 som en reaktion på censur i Kina och bristande internationell förståelse för den kinesiska regimens förtryck av Falun Gong.

Epoch Times är en av de största finansiärerna av pro-Trump-annonser på Facebook, efter Trump-kampanjen själv. Tidningen har också spridit konspirationsteorier, inklusive QAnon, och har ifrågasatt säkerheten och effekten av vacciner. Epoch Times har också varit en stor spridare av falska påståenden om valfusk i samband med det amerikanska presidentvalet 2020.

Epoch Times har fått kritik för sin koppling till Falun Gong och för att sprida desinformation och konspirationsteorier. Flera tidigare anställda har vittnat om Falun Gong-utövares inblandning i ledning och redaktionella beslut på tidningen.

Tidningen har också blivit kritiserad för att sprida propaganda och främja Falun Gong-relaterade företag, som den kinesiska dansgruppen Shen Yun.

Epoch Times är en av de få oberoende kinesiskspråkiga nyhetssajterna utanför Kina, men dess kopplingar till Falun Gong och dess spridning av desinformation har lett till oro och kritik.