Örnsköldsviks Allehanda

Örnsköldsviks Allehanda, även känd som ÖA, är en lokaltidning som utkommer 6 dagar i veckan i Örnsköldsvik, Sverige. Tidningen grundades 1894 under namnet Örnsköldsviks Nyheter och bytte sedan namn till Örnsköldsviks Allehanda år 1901. Tidningen är en liberal publikation och ägs av Mittmedia-koncernen, som sedan 2019 är en del av Bonnier News.

Under sin historia har Örnsköldsviks Allehanda kämpat om läsarna i Örnsköldsviks-trakten och varit en konkurrent till tidningen Örnsköldsviks-Posten. 1975 köptes tidningen av Sundsvalls Tidning, som i sin tur köptes av Stiftelsen Gefle Dagblad år 1985. Sedan dess har tidningen varit en del av Mittmedia-koncernen.

Örnsköldsviks Allehanda har genom åren förändrat sin utgivningsfrekvens och upplaga. År 2015 hade tidningen en upplaga på 12 600 enligt Tidningsstatistik AB. Tidningen har också haft olika tryckerier under åren, och år 2018 lades tryckeriet i Örnsköldsvik ner och produktionen flyttade till Sundsvall.

Tidningens chefredaktör heter Sandra Bygdén Shameh och politisk redaktör är Tomas Izaias Englund. Örnsköldsviks Allehanda har även en webbplats, allehanda.se, där man kan läsa nyheter och annan information om tidningen och dess verksamhet.