Björn Lundén – BL

Björn Lundén AB är ett svenskt kunskaps- och programvaruföretag som grundades 1987. Företaget är dedikerat till att förenkla vardagen för små och medelstora företag genom att erbjuda moderna programlösningar, begriplig information och praktiska verktyg för att sköta företagets skatt och deklaration, redovisning, löner och personalfrågor. Björn Lundén AB har idag ungefär 130 medarbetare på kontoret i Näsviken och ett femtontal på Ljusdalskontoret samt några utspridda runtom i landet.

Hållbarhet och ansvar

Björn Lundén tror på hållbar utveckling som nyckeln till företagets framgång. De värnar om och samspelar med sin omgivning genom att ta ansvar för miljö, människor och ekonomi. Företaget agerar ansvarsfullt och strävar efter långsiktiga relationer med såväl kunder som leverantörer, anställda, kommunen och näringslivet. Björn Lundén har satt upp ett antal åtgärder för att minimera sin negativa miljöpåverkan, bland annat uppmuntrar de anställda till samåkning till och från arbetet, använder elbilar och installerar solceller på sina fastigheter. De strävar efter digitala processer i sin verksamhet och klimatkompenserar anställdas eventuella flygresor.

Björn Lundén är även mycket måna om människor och samhället, vilket framgår i deras sociala ansvar. Företaget är närvarande i diskussioner kring näringslivsutvecklingen i kommunen och regionen, de sponsrar Nyföretagarcentrum Hudiksvall/Nordanstig och svenska Ung Företagssamhet (UF). Björn Lundén erbjuder YH-elever och skolungdomar praktikplatser och praoplatser samt deltidsengagemang för Försvarsmakten och Räddningstjänsten. De stöttar många lokala föreningar och ser till att deras anställda har goda arbetsvillkor och förmåner.

Affärerna

Björn Lundén strävar efter att ha roligt samtidigt som de bedriver en hållbar och lönsam verksamhet för både dem och deras kunder. Företaget satsar på ständig fortbildning av personalen för att ge bästa möjliga service till sina kunder och löpande utvärdering av deras arbete genom dialog med kunder och intern kvalitetssäkring. De står på egna ben och har resurserna som behövs för den verksamhet de bedriver. Björn Lundén har även en komplett helhetslösning för kundernas behov.

Björn Lundéns programvaror

Björn Lundén är en svensk programvaruleverantör som specialiserar sig på ekonomisystem och affärssystem i molnet för företag. Företaget har mer än 20 års erfarenhet av att erbjuda lättanvända program för företags redovisning, och all utveckling och support sker från Näsviken och Ljusdal i Hälsingland.

Bland de programvaror som Björn Lundén erbjuder finns bokföringsprogram, faktureringsprogram, leverantörsprogram, löneprogram, tidredovisningsprogram, bokslutsprogram, årsredovisningsprogram, samt skatteprogram och deklarationsprogram. Dessutom ingår alltid programsupport och användarstöd i priset, och man har alltid 30 dagars öppet köp på sina program.

Björn Lundéns bokföringsprogram gör det möjligt att sköta bokföringen på webben eller i mobilen, och programmet passar för alla företagsformer. Det inkluderar också kunskapsstöd som hjälper användare att göra rätt. Fördelarna med programmet inkluderar smidig bokföring i webb och app, säker inloggning med BankID, ekonomiöversikt med grafer och rapporter, snabb verifikationsregistrering, moms-guide som ser till att momsdeklarationen blir korrekt, chattsupport och användarstöd samt en 30 dagars gratisperiod.

Björn Lundéns faktureringsprogram gör det möjligt att sköta faktureringen online på webben eller i appen, och programmet är lättanvänt. Fördelarna med programmet inkluderar snabb fakturering i webb och app, säker inloggning med BankID, lättarbetat kund- och artikelregister, möjlighet att skicka PDF-fakturor som e-post, ROT- och RUT-hantering, chattsupport och användarstöd samt en 30 dagars gratisperiod. Dessutom erbjuder Björn Lundén riktig support från riktiga människor, vilket är en trygghet som man inte får hos andra programleverantörer. Efter varje avslutat supportärende genomför företaget en NPS-undersökning för att leva upp till kundernas förväntningar.

BL Bokföring

Björn Lundén Bokföring är ett modernt bokföringsprogram som hjälper företagare att hantera sin bokföring smidigt och effektivt, oavsett företagsform. Programmet har utformats för att vara lättanvänt och passar lika bra för enskilda firmor som för aktiebolag.

En viktig funktion i Björn Lundén Bokföring är möjligheten att enkelt hantera kvitton och fakturor. Med hjälp av appen kan du enkelt fotografera kvitton och ladda upp dem direkt i programmet. Du kan också ladda upp fakturor och andra bokföringsunderlag. Om du vill kan du även få dina kvitton och leverantörsfakturor tolkade och bokförda, vilket sparar tid och minskar risken för fel.

Björn Lundén Bokföring ger dig också full kontroll på företagets ekonomi genom en översikt med grafer och diagram. Du kan ta ut färdiga bokföringsrapporter som huvudbok, balansrapport och resultatrapport för att få en komplett bild av företagets ekonomiska situation.

För att förenkla bokföringen och se till att den uppfyller skatte- och redovisningsregler innehåller programmet kunskapsstöd i form av e-böcker och mallar. Dessutom finns det en momsguide som hjälper dig att se till att momsdeklarationen blir korrekt.

Programmet är molnbaserat och kan köras antingen på webben eller i Björn Lundén-appen i mobilen, vilket ger stor flexibilitet. Vidare ingår fri support via chatt, så du kan få hjälp när du behöver det.

Björn Lundén Bokföring erbjuder en 30-dagars gratis provperiod så att du kan testa programmet och se om det passar dina behov. Priset är 149 kronor per månad för en användare och ett företag, och det finns ingen uppsägningstid om du väljer att avsluta ditt abonnemang.

BL Fakturering

smidigare för små och medelstora företag. Programmet finns tillgängligt online via webben eller i Björn Lundén-appen, vilket ger användarna möjlighet att fakturera kunderna direkt efter att arbetet har utförts. Detta gör det enklare att hålla koll på betalningsflödet och att ta beslut baserat på realtidsdata.

Björn Lundén Fakturering har enkla funktioner för att skapa offerter, skicka fakturor, hantera påminnelser och inkasso. Dessutom är det enkelt att lägga upp kund- och artikelregister, vilket ger användarna bättre överblick över företagets försäljning. Programmet är också utformat för att hantera ROT- och RUT-avdrag på ett effektivt sätt.

En annan fördel med Björn Lundén Fakturering är att det ger användarna möjlighet att skicka påminnelser och inkassokrav på förfallna kundfakturor. Detta minimerar risken för obetalda fakturor och ger företagaren mer tid att fokusera på kärnverksamheten.