Poly Bridge 2

Poly Bridge 2 är ett simulering- och pussel spel som utvecklats och publicerats av Dry Cactus, med musik komponerad av Adrian Talens. Det är uppföljaren till det kritikerrosade Poly Bridge. Spelet finns tillgängligt för Linux, macOS, Microsoft Windows, Android och iOS.

Spelets mål är att bygga en bro som kan ta fordon från plats A till plats B med de material som tillhandahålls inom en begränsad budget. Utöver de material som redan fanns i Poly Bridge har en ny typ av material, fjäder, introducerats. Spelet erbjuder sex olika världar som består av 16 nivåer var, tillsammans med fem ”utmaningsvärldar” som består av svårare versioner av nivåerna i de första fem världarna, totalt 176 nivåer.

Tillägget av en funktion liknande Steam Workshop gör att spelare kan skapa och ladda upp sina egna nivåer för andra spelare att njuta av. Denna workshop-tjänst hostas på Dry Cactus servrar, vilket gör spelet kompatibelt med andra lanserare som Epic Games Store, medan Poly Bridge’s workshop var begränsad till Steam Workshop.

Poly Bridge 2 utvecklades och publicerades av Dry Cactus, ett videospelsföretag baserat i Nya Zeeland, med kanadensiska kompositören Adrian Talens som återvände för att komponera originalmusiken. Spelet släpptes på Epic Games Store och Steam den 28 maj 2020 för Linux, macOS och Microsoft Windows. Det släpptes med fyra vanliga världar och fyra utmaningsvärldar, med ytterligare två vanliga världar och en utmaningsvärld som lades till den 2 augusti 2020. En mobilversion av Poly Bridge 2 släpptes den 26 oktober 2020 för Android och den 27 oktober 2020 för iOS.