Clicker Heroes

Playsaurus. Spelet släpptes först för webbläsare 2014, för mobila enheter 2015 och för Xbox One och PlayStation 4-konsoler 2017. Spelet är en spinoff av Playsaurus tidigare spel Cloudstone, från vilket det använder många grafiska element.

I Clicker Heroes klickar spelaren på fienden för att skada och till slut döda den. När fienden dödas släpper den guld som kan användas för att uppgradera och köpa karaktärer. Köpta karaktärer skadar automatiskt fienden och ökar spelarens totala skada per sekund. Spelet körs utan att spelaren behöver göra någonting. Spelaren måste döda tio fiender i en nivå för att gå vidare till nästa nivå. Från och med nivå fem är var femte nivå en bossnivå, som bara kräver att en fiende dödas för att gå vidare. Bossnivåer har en tidsgräns; spelaren måste döda bossen inom den angivna tiden. Mellan nivåer 100 och 1 000 är varje hundrade zonboss en ”centurion” -boss som släpper hjältesjälar när de dödas. Dessutom har varje boss efter nivå 100 en 25% chans att vara ”primal”. Primal bosses ger mycket större mängder hjältesjälar i senare stadier av spelet.

Målet med Clicker Heroes är att få Hero Souls, som kan användas för att köpa Ancients som ger spelaren fördelar, vars natur beror på vilken Ancient som köps. Efter att primal bosses dödats måste spelaren utföra en Ascension innan de får Hero Souls.

Spelet är gratis att spela, men spelare kan använda mikrotransaktioner för att köpa en in-game valuta som kallas ”rubies”. Denna valuta krävs inte för att fortsätta i spelet; den lades till någon gång under spelets livstid och flera spelmekaniker kretsar kring att skaffa premiumvalutan in-game.