Höga kustens magi: Vandring bland naturunderverk

Västernorrland är inte bara känt för sina charmiga fiskebyar utan också för den spektakulära Höga kusten, som lockar vandrare och naturälskare från när och fjärran. I den här artikeln tar vi dig med på en inspirerande vandring genom några av Höga kustens mest magnifika naturunderverk.

1. Skuleskogen Nationalpark – En skoglig pärla

Vi inleder vår vandring i Skuleskogen Nationalpark, ett av Höga kustens mest populära besöksmål. Här får du uppleva en mångfald av naturmiljöer, från djupa skogar till karga klippor och sjöar. Den berömda Skuleberget är ett måste, och från toppen belönas du med en hisnande utsikt över den vidsträckta kusten och det böljande havet. Om du är modig nog kan du även ta dig an äventyrsleden Via Ferrata, en spektakulär klättringstur längs klippväggarna.

2. Nätraälvens dalgång – En naturlig oas

Nätraälvens dalgång är som tagen ur en saga. Här kan du vandra längs med den slingrande älven och njuta av den fridfulla naturen. Följ vandringsleden genom djupa skogar och upptäck de många vackra vattenfallen som pryder området. Passa på att ta en paus vid någon av de pittoreska rastplatserna och lyssna till fågelsång och porlande vatten – en verklig naturupplevelse.

3. Mjältön – En ö med karaktär

Vill du uppleva en vandring med en twist? Då är Mjältön platsen för dig. Till ön tar du dig med båt från Köpmanholmen och väl framme väntar en äventyrlig och utmanande vandring. Mjältön bjuder på dramatiska klippor och branta bergssidor, men också på en unik och varierande flora och fauna. Utsikten över havet och de omgivande öarna är helt enkelt magisk och väl värd mödan.

4. Skärgårdens pärlor – Ö-hopparens dröm

Västernorrlands skärgård är en pärla för ö-hoppare och naturälskare. Här kan du vandra mellan de olika öarna och upptäcka den otroliga biologiska mångfalden. Varje ö har sin egen unika charm och karaktär. Utforska öarnas historia, besök små fiskebyar och njut av den lugna atmosfären som bara skärgården kan erbjuda. Glöm inte kameran – här finns otaliga fotomöjligheter!