Djuret – Restaurang i Stockholm

Hem » Nöjen » Restauranger » Djuret – Restaurang i Stockholm

Restaurangen Djuret i Stockholm har länge varit en favorit bland matälskare och finare middagsupplevelser. Djuret sätter råvaran i centrum och är en plats där man verkligen kan uppskatta matlagning som en konstform. Restaurangen har ett starkt fokus på djur och råvaror av hög kvalitet, och det är verkligen en unik och minnesvärd upplevelse att besöka denna restaurang.

Den fasta menyn består av tre rätter där varje djur och tillbehör möter sin egen specifika beredningsteknik för att ge sitt maximala, gastronomiska uttryck. Menyn är säsongsbetonad och uppdateras kontinuerligt eftersom exceptionella djur och råvaror sällan finns i stora kvantiteter. För de som vill utöka sin middagsupplevelse kan man välja till flera signaturrätter, ostservering och/eller dessert.

De mest exceptionella av säsongens djur från land och hav ligger till grund för Djurets meny. För tillfället kan man avnjuta bland annat kryddsotat reninnanlår, bakad skrei-torsk med sotade, jalapeño-syltade gröna tomater och krispiga marcona-mandlar, samt ankbröst stekt med lavendelhonung.

Det finns även en helt vegetarisk 3-rätters meny som erbjuder exceptionella grönsaker, vilket är lika viktigt för Djuret som exceptionella djur. Det är imponerande att se hur Djuret lyckas skapa rätter som smakar så fantastiskt, och som samtidigt har en grund i hållbarhet och respekt för råvarorna.

Djuret har även ett fantastiskt utbud av signaturrätter, som kammusslorna på rostad brioche med karamelliserad grädde, inlagd schalottenlök och sibirisk störkaviar, eller den träkolsgrillade wagyu/angus-zabuton som serveras med ört-confiterad champinjon fylld med wagyurostad umami-paste och aromatiska örter.

Det är inte bara maten som är fantastisk på Djuret. Restaurangen har en välutvecklad dryckeslista och en engagerad sommelier som hjälper till att välja rätt dryck till rätt rätt. Det är verkligen en upplevelse för alla sinnen att äta på Djuret.

Trots att Djuret är en högklassig restaurang, är atmosfären opretentiös och avslappnad. Restaurangen har en rustik och industriell inredning, och det är enkelt att känna sig hemma i lokalerna. Servicen på Djuret är också förstklassig. Personalen är välkunnig, vänlig och professionell, och man får verkligen känslan av att de vill att varje gäst ska ha en minnesvärd upplevelse.