Restaurang Prinsen, Stockholm

Restaurang Prinsen i Stockholm är en av stadens mest anrika och historiska krogar, där människor har samlats sedan 1897 för att äta, umgås och skapa minnen. Prinsen har varit en plats för konstnärer, kulturarbetare, affärsfolk och mediepersonligheter, där böcker har fötts, kärlek uppstått och konstnärer stöpt sina verk. Restauratörens familj har till och med fötts mellan stekpannor och grytor på Prinsen.

Restaurangens charmiga sekelskiftesinredning med högt i tak, vackra träpaneler och konstfyllda väggar ger en klassisk men opretentiös atmosfär som gör den till en unik upplevelse. Här finns en gedigen dryckeskunskap, med minst en sommelier på plats för att ge gästerna den perfekta drycken till sin mat. Prinsens mat- och dryckesfilosofi vilar på svensk mattradition, ärliga råvaror och ett mathantverk med stor omsorg om gästens smakupplevelse.

På Prinsens meny hittar man svenska klassiker med en förankring i nutiden och moderna influenser. Hemtrillade köttbullar, Biff Rydberg och Wallenbergare är några av favoriterna som man kan njuta av. Menyn erbjuder även spännande förrätter som hummersoppa, toast Skagen och jordärtskocka med tryffel. Huvudrätterna är lika goda, med Biff á la Rydberg, Wallenbergare och hemlagade köttbullar som är välkända och omtyckta klassiker. Prinsens gröna sallad och fisk- och skaldjursgryta är också mycket goda val.

Prinsen är en plats där man kan njuta av mat och dryck i en avslappnad och trevlig miljö, där historien finns i väggarna och nutiden är närvarande. Det är en krog där man kan ha affärsmöten, fira familjehögtider, ha söndagsmiddagar eller bara umgås med vänner. Prinsen är en Stockholmskrog med en unik historia som gör den till en upplevelse utöver det vanliga.