Heretic’s Fork

Hem » Datorer » Mjukvara » Spel » Heretic’s Fork

Heretic’s Fork är ett roguelike-kortspel där man måste överleva och försvara sin torn mot ondsinta horder av heretiker. Spelet har utvecklats av spelstudion Perpendicular Games.

Handlingen utspelar sig i en värld där helvetet är fullt och det finns inte tillräckligt med demoner för att bestraffa alla syndare. För att lösa problemet har Heretic’s Fork skapats – en dator som kan skapa en monstruös torn för att bestraffa hundratals heretiker per minut.

Spelaren väljer en demon-deck och använder deras kort för att konstruera sitt torn och besegra alla fiender. Man kan hyra fler demoner och låsa upp nya kort för att förbättra effektiviteten i tornet.

I spelet använder man unika kort för att lägga till nya sektioner i tornet, skapa demoniska garnisonsenheter, utlösa heliga effekter och mycket mer. Man kan fylla mätaren med syndares blod för att vinna gudarnas gunst och dra nya kort från sin lek.

Man kan också välja kort från sin samling och lägga till dem i sin lek för att skapa en kombination av kort som ger intressanta och oväntade synergier. Man kan låsa upp nya kort som kommer att dyka upp i framtida spelomgångar, och nya startlekar med speciella buffar som ger ledtrådar om nya synergier att prova.

Heretic’s Fork har en minimalistisk stil med vacker pixelgrafik och passande ljudspår. Spelet har också en datorbyggarkomponent där man kan uppgradera sin dator för att förbättra prestandan.

Spelet kräver Microsoft 64-bitars Windows 7, en 64-bitars Intel-kompatibel Dual Core CPU, minst 2 GB RAM, en OpenGL 4-kompatibel integrerad grafikkort, DirectX 11 och minst 1 GB ledigt utrymme på hårddisken.