Fyndiq

Hem » Näringsliv » Shopping » Fyndiq

Fyndiq AB är ett svenskt e-handelsföretag som grundades 2009 med en grundidé att hjälpa svenska handlare att bli av med sina restlager genom en marknadsplats på nätet. Företaget har växt kraftigt sedan starten och idag säljer cirka 1 400 butiker sina varor på Fyndiq inom kategorier som skönhet, mobiltillbehör, leksaker, och elektronik.

Under åren har Fyndiq tagit in cirka 40 miljoner i riskkapital och investerare inkluderar bland andra Jan Carlzon. Företagets omsättning har också ökat markant genom åren, med över 800 000 produkter som säljs på plattformen år 2016.

År 2016 avbröt företaget sin påbörjade Europa-expansion och sade upp en fjärdedel av personalstyrkan. Men Fyndiq har fortsatt att växa och har under de senaste åren utökat sin närvaro till Danmark, Finland och Norge.

I februari 2023 meddelades att konkurrenten CDON kommer att förvärva Fyndiq för en preliminär köpeskilling om cirka 735 miljoner kronor som ska betalas i nyemitterade aktier i CDON motsvarande cirka 40 procent av aktierna och 39 procent av rösterna i det sammanslagna bolaget. Sammanslagningen förväntas vara slutförd någon gång under det första halvåret 2023 efter godkännande från CDON:s extrastämma den 28 mars samma år.

Fyndiq strävar efter att erbjuda kunderna en smidig och trygg e-handelsupplevelse och har investerat i kundservice samt klimatkompensation och minskning av företagets klimatpåverkan. Företagets Nöjd-kundlöfte inkluderar bland annat säker och flexibel betalning, ett stort och attraktivt fyndsortiment, och nöjdhet med köpet.