Enköping

Enköping är en tätort i Uppland med en lång och rik historia som går tillbaka till vikingatiden. Staden är Sveriges närmaste stad med närhet till Mälaren och omringad av inte mindre än 38 andra städer inom en 12 mils radie. Enköping är en plats där du kan uppleva vacker natur, kultur, närhet till stora städer, föreningsliv och unika butiker.

Enköping är känt för sina vackra parker, där människor från när och fjärran besöker för att uppleva dem. Här finns också en stenkyrka från 1100-talet och flera runstenar att titta på. På Enköpings museum kan du uppleva Enköpings historia och forntiden.

Men Enköping är mer än bara historia och natur. Staden har ett livfullt centrum med småbutiker, kaféer och restauranger. Här kan du uppleva närproducerad mat från gårdar i närheten, eller besöka lokala arrangemang som anordnas av de aktiva föreningarna i kommunen.

Enköping har också ett fördelaktigt geografiskt läge för näringslivet. Inom 60 minuters restid bor och arbetar tre miljoner människor, och företagen i kommunen gynnas av den starka tillväxten i regionen. Här finns också god tillgång på kompetens tack vare det fördelaktiga geografiska läget.

Om du letar efter en plats där du kan uppleva historiens vingslag, närheten till naturen och samtidigt ha tillgång till pulsen i stora städer – välkommen till Enköping, Sveriges närmaste stad!