Blood Bowl 3

Blood Bowl 3, det nya fantasy-sport-spelet utvecklat av Cyanide Studios och publicerat av Nacon, är en besvikelse. Spelet släpptes den 23 februari 2023 för PlayStation 4, PlayStation 5, Windows, Xbox One och Xbox Series X/S, med en Nintendo Switch-version som skulle släppas senare under året, men det är knappast värt att köpa eftersom kontrollerna är så dåliga att spelet blir nästan ospelbart.

Spelet använder den uppdaterade Second Edition-regelsatsen och innehåller en enspelarkampanj samt multiplayer-läge. Men det spelar ingen roll hur bra reglerna är om spelet inte går att spela ordentligt. Blood Bowl 3 är en fantasy-version av amerikansk fotboll, men det är svårt att njuta av spelet när man ständigt kämpar med att hantera kontrollerna.

En annan irriterande sak med spelet är introduktionen av en ”Blood Pass” som är en slags prenumerationstjänst där spelare kan låsa upp kosmetiska föremål och en ny fraktion att spela med. Men även om du betalar för Blood Pass, kan du inte förvänta dig att få en bättre spelupplevelse eftersom dessa kosmetiska föremål inte påverkar spelets faktiska gameplay.

Utvecklingen av spelet var också besvärlig och försenad på grund av COVID-19-pandemin, vilket resulterade i att spelet försenades flera gånger. Cyanide arbetade tätt med Games Workshop för att säkerställa att spelet följer deras riktlinjer, men uppenbarligen lade de inte tillräckligt med tid och ansträngning på att utveckla de viktigaste delarna av spelet – kontrollerna.

Om du är en fan av Blood Bowl-serien och har tålamod att hantera dåliga kontroller kan spelet fortfarande vara roligt, men för de flesta spelare är det inte värt att köpa på grund av de frustrerande kontrollerna. Så om du vill ha en bra spelupplevelse är det bäst att leta efter andra spel att spela.