Sons of the Forrest

Hem » Datorer » Mjukvara » Spel » Sons of the Forrest

Sons of the Forest är ett spännande datorspel utvecklat av Endnight Games och publicerat av Newnight. Spelet är uppföljaren till det populära spelet The Forest, och släpptes den 23 februari 2023 via early access för Microsoft Windows via Steam.

Precis som i The Forest styr spelaren en protagonist som strandats på en ö bebodd av kannibaler. Spelaren kan bygga vapen och byggnader för att hjälpa till med överlevnad. Nytt för spelet är vänliga icke-spelar karaktärer. En av dessa är en följeslagare vid namn Kelvin, som är döv och inte kan prata. Spelare kan ge Kelvin skriftliga instruktioner på en lapp för att hjälpa till med enklare uppgifter som att samla tillverkningsresurser eller sätta upp eldar. Spelaren kommer också att möta Virginia, en trebent, trearmad kvinna som kan utrustas med vapen för att hjälpa till i stridssituationer. Kartan i detta spel är fyra gånger större än i föregångaren. Spelet stödjer upp till åtta spelare i samarbete, men spelare kan också välja att spela spelet ensam.

Sons of the Forest försenades två gånger. Spelet annonserades i december 2019 med en ursprunglig release i maj 2022. Den 25 mars 2022 försenades spelet till oktober samma år ”för att kunna leverera vår vision av nästa steg i överlevnadsspel”, enligt utvecklaren Endnight Games. I augusti försenades spelet igen till sin slutliga lanseringsdatum den 23 februari 2023. Det meddelades senare att spelet skulle lanseras i early access för att undvika ytterligare förseningar.

Sons of the Forest fick ett stort mottagande vid lanseringen, med över 2 miljoner sålda kopior inom 24 timmar efter release, och över 250 000 samtidiga spelare på Steam under lanseringsdagen. Spelet har fått positiv kritik för dess utökade kartstorlek, nya spelkaraktärer och förbättrade grafik. För fans av överlevnadsspel och skräckspel är Sons of the Forest definitivt värt att spela.