Restaurang Tegelbacken

Hem » Nöjen » Restauranger » Restaurang Tegelbacken

Mästerkocken Markus Aujalay bjuder på svensk-franska mellanrätter i hjärtat av Stockholm

Restaurang Tegelbacken, belägen i centrala Stockholm med enastående utsikt över Vasabron och Riksdagshuset, är en kulinarisk oas där mästerkocken Markus Aujalay serverar svensk-franska mellanrätter i en varm och inbjudande atmosfär. Med en färgstark och stämningsfull inredning, samt en mångsidig meny, erbjuder Tegelbacken en matupplevelse utöver det vanliga.

Mellanrätternas tid är inte över
På Tegelbacken får gästerna njuta av flera smakrika mellanrätter i svensk-franskt format. Med en perfekt balans mellan enkelhet och kreativitet erbjuder kockarna vällagade rätter utan onödiga krusiduller. Här kan du förvänta dig att smaka på sådana delikatesser som Fröyalax med yuzu, jalapeño, shiso och forellrom, samt kammussla med morot, ingefära, citrongräs och koriander.

Köket och menyn
Tegelbackens kök är influerat av både svenskt och franskt kök, och kallar det för en ”crossover”. Menyn kan ändras med kort varsel, så det är rekommenderat att alltid kolla restaurangens hemsida, Instagram eller Facebooksida för aktuell information. Om du är sugen på en smakupplevelse, erbjuder de ”kökets val” med fyra rätter för 745 kr eller fem rätter för 895 kr.

Vin och dryck
Restaurangen har en lång och ambitiös vinlista, med 23 viner på glas samt möjlighet att beställa halvglas. Detta ger dig möjligheten att prova flera olika viner under måltiden och hitta din favorit.

Lokal och inredning
Tegelbacken har en mellanstor lokal med en inredning som kombinerar plysch, färg och fluff för att skapa en varm och glamourös atmosfär. De som tidigare besökt Seikoen kommer att känna igen sig i inredningsstilen. Restaurangen har även en bar och en inbjudande rosa lounge där gäster kan njuta av en drink i lugn och ro. För större grupper finns det ett privat rum en trappa upp som rymmer upp till 14 personer.

Om ägarna
Restaurang Tegelbacken ägs av den välkända TV-kocken Markus Aujalay och Erika Michael, som även äger och driver Winterviken – Festvåning – Café – Konferens i Gröndal, strax söder om Stockholm.


Restaurang Tegelbacken är det perfekta valet för den som vill uppleva Markus Aujalays kulinariska skapelser i en avslappnad och stämningsfull miljö. Här kan du förvänta dig