Restaurant Etoile, Stockholm

Hem » Nöjen » Restauranger » Restaurant Etoile, Stockholm

Där den före detta lyxkrogen Derelict en gång låg på Norra Stationsgatan, finner man nu Etoile – en liten gastronomisk juvel som drivs av en ung men välmeriterad kockduo med ett stjärnspäckat CV. Med endast 26 sittplatser och en avslappnad atmosfär, bjuder Etoile på en unik och lekfull upplevelse där internationella influenser möter en elegant industristil.

Jonas Lagerström och Danny Falkeman, med imponerande bakgrunder från restauranger som The Fat Duck, Noma och Yolo, har skapat en plats där gastronomi och hållbarhet står i centrum. Etoiles namn, som betyder stjärna på franska, ger en tydlig hint om ambitionerna – att erbjuda en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga. Och med en stjärna i Guide Michelin samt Michelins gröna stjärna för hållbarhet, kan man säga att de verkligen lyckats.

Menyn består av en kreativ avsmakningsmeny, där säsongsbetonade råvaror och hållbarhet är i fokus. Gästerna kan även välja en vegetarisk variant. Priset för menyn är 1900 kr och man kan även välja till vin- eller alkoholfria dryckespaket för 1400 respektive 900 kr. För den som inte lyckats få ett bord, finns möjligheten att ställa sig på väntelista.

Lokalen är en harmonisk blandning av urban industristil, romantik och mysfaktor. Barlagda tegelväggar, betong och kala glödlampor möter vita dukar, designstolar och trämaterial. Det är här, bakom en blå dörr i utkanten av Vasastan och intill Hagastaden, som gästerna får uppleva en gastronomisk käftsmäll.

Etoile har fått höga betyg av Di Weekend och DN, och det är inte svårt att förstå varför. Här utmanar Jonas och Danny konventionerna kring fine dining och erbjuder en innovativ och avslappnad upplevelse som tar smaklökarna på en resa genom Frankrike, Asien och Afrika.

Så om du är på jakt efter en kulinarisk upplevelse som verkligen sticker ut och vill utforska nya smaker i en unik och välkomnande miljö, är Etoile definitivt värt ett besök. Det är inte bara en stjärna på Stockholms gastronomiska himmel, utan en lysande förebild för hållbarhet och kreativitet inom restaurangbranschen.