Restaurang Frantzén

Restaurang Frantzén är en av de mest prestigefyllda restaurangerna i Sverige, och är en del av Frantzén Group. Restaurangen ligger i centrala Stockholm i en trevåningsbyggnad och serverar modern nordisk mat med influenser från Japan. Frantzén blev tilldelad två Michelin-stjärnor 2010 och mottog sin tredje stjärna i februari 2018.

Restaurangen strävar efter en filosofi om ”casual elegance”, vilket innebär en avslappnad atmosfär med en elegant touch. Menyn erbjuder en fast meny under både lunch och middag, som inkluderar både alkoholiska och alkoholfria drycker. Maten serveras i en unik miljö som sträcker sig över tre våningar, med en lobby, en matsal och en lounge på vinden.

Frantzéns matkoncept bygger på modern nordisk mat, och menyn ändras kontinuerligt för att återspegla säsongens bästa ingredienser. Kockarna på Frantzén har en passion för att hitta de finaste råvarorna och använda tekniker som bäst framhäver deras smaker. Influenser från Japan inkluderas också i matlagningen, vilket ger en extra dimension till rätterna.

Frantzén är en upplevelse utöver det vanliga, och det är inte svårt att förstå varför restaurangen är en av de mest hyllade i Sverige. Att besöka Frantzén är en unik gastronomisk upplevelse som passar perfekt för särskilda tillfällen eller för den som vill uppleva det bästa av modern nordisk mat.