Logga in  |  Registrera

Varför är Onlinelistan.com bra för onlinemarknadsförare?

Onlinelistan har en sällsam historia som gör den mycket värdefull för marknadsförare online, bakgrunden är faktiskt en helt annan sajt, KTHNOC.se.

Under 2018 lyckades vi på Brath köpa domänen kthnoc.se, en domän som tidigare huserat Sveriges i särklass största och starkaste register över sajter. Katalogen startades av SUNET en gång i tiden och var därmed aktiv i princip lika länge som hela det svenska internet. Bakgrunden var att man ville skapa ett register över alla vettiga webbsidor i Sverige, för att sökmotorer på den tiden inte riktigt fungerade tillräckligt.När Google senare gjorde sitt intåg blev KTHNOC en viktig källa för dem, sajten hade en oerhörd auktoritet och sajter som fanns med i katalogen prioriterades mycket högt i sökresultaten. Det blev en viktig resurs för alla som jobbade med sökmotoroptimering. Efter en lång och framgångsrik period valde KTH som då skötte katalogen till slut ändå att lägga ner, kanske ansåg man att det inte låg inom kärnverksamheten.

Under ett antal år låg domänen i händerna på domän-handlare men under 2018 köptes den av Brath och en katalog återbyggdes enligt samma modell som tidigare. Idag kan du åter lägga in sajter i katalogen och efter en granskning (och en granskningsavgift för detta på 399 kronor) få synas i katalogen. 

Katalogen är inte längre en quick fix för all SEO som den en gång var men auktoriteten är fortfarande stark, testa så får du se.