Lilla Ego, Stockholm

Lilla Ego, en oslagbar pärla i hjärtat av Stockholm, är en unik och lekfull kombination av anspråkslöshet och självsäkerhet. Med en oemotståndlig atmosfär och mästerlig mat, är det det perfekta stället att ta med svärföräldrarna för att njuta av en avslappnad och minnesvärd upplevelse.

Lokalen är liten, trång och mysig, vilket skapar en intim och varm stämning. Men var beredd på att det kan vara nästan omöjligt att boka bord, så se till att vara vaken vid midnatt 30 dagar innan du vill gå, då borden släpps. Som alternativ kan du också ta chansen att få bord i baren, med en väntetid på 15-45 minuter.

Menyn är en crossover mellan klassiska och moderna smaker, med typiska maträtter som bakad fläsksida med fetaost och betor, hälleflundra med broccoli och krondill, samt råstekt hummer med tomat och tabasco. Det är ingen överdrift att säga att varje servering är fylld av smaskiga överraskningar som får en att le med glädje.

Vin- och dryckeslistan är genomtänkt och imponerande, med ett fint urval av vin, öl och fruktmust, inklusive naturviner. Och för teälskare, glöm inte att njuta av deras utmärkta tesortiment, utan några Lipton eller Twinings påsar i sikte.

Lilla Ego har blivit hyllat av både SVD och Di Weekend för sin vänliga och gemytliga kvarterskrogsstämning och sin utmärkta mat. Ägarna, Daniel Räms och Tom Sjöstedt, är kända för att mingla med gästerna och skapa en varm och välkomnande atmosfär.

Så nästa gång du är i Stockholm, låt dig inte avskräckas av hajpen kring Lilla Ego – det är helt klart värt att uppleva själv. Med sin fantastiska mat, charmiga atmosfär och enastående service, kommer du garanterat att lämna med ett leende på läpparna och en längtan att återvända igen.